Holistic Horseworks Clinics met Lisette van Dijk

Leer hoe je je paard gelukkig, gezond en berijdbaar houdt tot in hun dertiger jaren
Ervaar het bij deze hands-on workshop bodywork voor paarden

Vragen? Contact:      Lisette van Dijk     natuurlijkewending@gmail.com     +31650487657

Get a Free Copy of the Horse 101 Ebook

Aankomende Evenementen

Want to get emails about hands-on horse bodywork clinics in your area? Sign up for our mailing list!

First Name(Required)
Location(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

🇳🇱 Niveau 1: Equine Musculoskeletal Unwinding in Nederland, 4 - 6 oktober 2024

🇳🇱 Niveau 1: Equine Musculoskeletal Unwinding in Nederland, nader te bepalen in 2024

Leer hoe JIJ duizenden dollars kunt besparen op trainingskosten, hoefsmidbezoeken, zadels die steeds niet passen en dure bezoeken aan de dierenarts! Ervaring is niet vereist. Of je nu een beginner bent op het gebied van bodywork of een professional, je zult deze cursus verlaten met een nieuwe ‘kijk’ en weten hoe je problemen met je paard kunt vinden en oplossen. Deze methode is zo uniek omdat het effectieve oplossingen biedt voor paardgerelateerde gezondheidsvragen waar veel paardenproffessionals geen antwoord op lijken te hebben.

Een compleet nieuwe manier om naar paarden te kijken

De reden waarom je paard deze ogenschijnlijk onoplosbare problemen heeft, is dat de meeste mensen naar wie je toegaat voor advies– inclusief dierenartsen, trainers en veel paardenexperts – alleen de symptomen behandelen, NIET de oorzaak van de problemen. En zo gaat het al jaren en jaren. Maar als de ‘goede oude manieren’ gewoon niet meer werken, is het nu tijd om dingen op een compleet nieuwe manier te gaan bekijken.

De meeste paarden die worden bestempeld als ‘probleempaarden’ hebben eigenlijk gewoon ergens pijn. Veel paarden lopen al vanaf een leeftijd van 6 maanden verwondingen op, die ze hun hele leven met zich meedragen. Wanneer deze problemen onbehandeld blijven, kunnen ze leiden tot allerlei gezondheidsklachten, waardoor de jaren dat je paard niet berijdbaar is worden verkort. Ernstige problemen kunnen zelfs hun levensduur verkorten.

Leer hoe je naar je paard kunt kijken vanuit een beter perspectief, HOLISTISCH! En ontdek wat je zelf kunt doen om je paard te helpen, gewoon in je eigen stal, zodat ze veranderen in de gewillige en behendige partner waar je van droomt.

Het belangrijkste is om het paard holistisch te benaderen, op alle niveaus, niet alleen fysiek. De meeste paardenprofessionals en andere modaliteiten op het gebied van bodywork voor paarden, richten zich niet op het hele paard, waardoor je altijd aan het symptoom werkt en niet aan de dieperliggende oorzaak. En dat is de reden dat problemen steeds weer terugkomen.

Niveau 1: Equine Musculoskeletal Unwinding

Equine Musculoskeletal Unwinding bestaat volledig uit ‘zacht werk’, maar het is zeer, zeer effectief in het corrigeren van loopafwijkingen, zadelpasproblemen en mysterieuze kreupelheden. (Wat ik bedoel met ‘zacht werk’ is dat je voor deze technieken geen grote kracht nodig hebt, iedereen kan dit doen!) Met zachte, subtiele bewegingen worden vastzittende gebieden handmatig vrijgemaakt om het skelet in de juiste vorm en functie te houden, zodat het paard het lichaam, de gewrichten en hoeven correct kan belasten.

We zullen ook diepe spierontspanning behandelen waardoor het paard er na slechts één uur sessie uitziet alsof het 5 cm langer en 10 cm breder is geworden.

Zoals je weet, zijn paarden ook gevoelig en zeer energetisch, daarom gaat deze cursus over het in balans brengen van chakra’s en het uitlijnen van acupressuur meridianen, samen met technieken om ‘te luisteren’, zodat je eindelijk kunt horen wat je paard je probeert te vertellen! (Ze communiceren niet altijd verbaal.)

Het belangrijkste is om het paard holistisch te benaderen, op alle niveaus, niet alleen fysiek. De meeste paardenprofessionals en andere paardenlichaamswerk modaliteiten richten zich niet op het hele paard, waardoor je altijd aan het symptoom werkt en niet aan de dieperliggende oorzaak, en dat is waarom problemen vaak steeds weer terugkomen.

Wat je zult leren

 • Hoe je je paard kunt beoordelen en problematische gebieden kunt vinden
 • Bodywork technieken voor paarden om oude blessures te ondersteunen
 • Rekoefeningen om je paard soepel te houden en toekomstige blessures te voorkomen
 • Technieken voor diepe ontspanning van het skelet en de spieren
 • Hoe je daadwerkelijk naar je paard kunt ‘luisteren’
 • Hoe je hun energetische centra in balans kunt brengen en uitlijnen
 • Oefeningen om vastzittende emoties los te laten
 • Natuurlijke remedies voor veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij paarden
 • Waardevolle protocollen ter ondersteuning van het verzorgingsritueel van je paard

Wat je zult ontvangen

 • 3 dagen van deskundige praktijktraining
 • Een certificaat van voltooiing
 • Een dieper inzicht in paardenverzorging en paardrijden
 • Een sterker partnerschap met je paard
 • Technieken die je zult gebruiken in je dagelijkse verzorgingsroutine
 • Oplossingen voor langdurige, voorheen ‘onoplosbare’ problemen
 • Een gevoel van persoonlijke kracht (JIJ kunt dit!)
 • De kans om in contact te komen met andere paardenliefhebbers
 • De mogelijkheid om geld te besparen op toekomstige dierenartsrekeningen
 • Een gelukkiger, gezonder, beter presterend paard!

Plus

BONUS toegang tot 2 extra downloadbare trainingsvideo’s, zodat je meteen kunt beginnen met oefenen!

Niveau 1 Equine Musculoskeletal Unwinding Thuisstudie & Werkboek, normaal $400!

Equine Cranial Sacral Energy Work, normaal $70!

… allemaal een extra waarde van $470+!!!

Niveau 2: Cranio Sacral Unwinding & Advanced Applied Kinesiology

Nu het lichaam van het paard is ontspannen en in balans is gebracht door het werk op Niveau 1, is de volgende stap om het terug te brengen naar de juiste vorm, functie en vitaliteit! Blijf je kennis verdiepen van holistische paardenverzorging en lichaamswerk in onze Niveau 2 Clinic, ‘Equine Cranio Sacral Ontspanning & Geavanceerde Kinesiologie’.

In deze driedaagse praktijkklas gaan we dieper in op het lichaam van het paard om schedelbotten, evenals innerlijke kernspieren en fascia, vrij te maken. Het vrijmaken van deze gebieden helpt organen, pezen, banden, botten, gewrichten en meer ontspannen, zodat het lichaam soepeler kan functioneren.

Veel paarden met problemen zoals Uveitis, Kissing Spine, Wobblers Syndroom en String-Halt hebben hun leven gered of volledig veranderd door de technieken die je zult leren in deze cursus. Breng degenen die als ‘onherstelbaar’ zijn bestempeld terug naar een gezond, klinkend leven vol levensduur.

En dan, wat nog meer? Veel! We gebruiken geavanceerde Toegepaste Kinesiologie om te vragen waar er pijn in het lichaam is en welke fysieke of energetische blokkades moeten worden vrijgegeven zodat het paard kan genezen. We zullen ook kijken naar energie meridianen, hoe ze van invloed zijn op je paard en wat je eraan kunt doen.

Je zult merken dat het gebied dat pijnlijk en mank is, niet altijd het startpunt is! Ontdek hoe je problemen kunt terugleiden naar de oorspronkelijke, diepere oorzaak.

Wat je zult leren

 • Hoe de gezondheid van paarden te beoordelen
 • Vrijmaking van fascia, spieren en spanning
 • Concepten en technieken in Cranio Sacraal Therapie
 • Concepten en technieken in Toegepaste Kinesiologie
 • Concepten en technieken in Acupressuur
 • Hoe fysieke blokkades vrij te maken
 • Hoe vastzittende energie vrij te maken
 • Hoe de algehele gezondheid van je paard te ondersteunen

Wat je zult ontvangen

 • 3 days of expert hands on training
 • A certificate of completion
 • A deeper understanding of equine care
 • An improved sense of horsemanship
 • A stronger relationship with your horse
 • Techniques that you will use in your daily horse care routines
 • Solutions to long-standing, formerly “unsolvable” problems
 • A sense of personal empowerment (YOU can do this!)
 • The chance to network with other horse lovers
 • The possibility of saving $$$ on future vet bills
 • Skills that can be turned into an additional income source
 • A happier, healthier, better-performing horse!

Plus

 • Level 2 Cranio Sacral Unwinding and Advanced Applied Kinesiology Werkboek

Niveau 3: Equine Cranial Decompression

In Niveau 3 Equine Cranial Decompressie werken we aan het handmatig vrijmaken van de schedelbotten om paarden te verlichten van eerdere hoofdtrauma’s, meestal veroorzaakt door een incident waarbij ze achteruit zijn getrokken terwijl ze vastgebonden waren. Compressie van de schedelbotten leidt tot paarden die schrikken of moeilijk te optomen zijn, terugkerende uveïtis, hoofdschudden, TMJ (kaakgewrichtsproblemen), zwaarte of weerstand aan één teugel, en zelfs het vermogen om gewicht te winnen, voedingsstoffen op te nemen, of goed te verteren.

Hoe beïnvloeden de schedelbotten al deze gebieden? Allereerst moeten we bedenken dat de hersenen, hormonale en glandulaire centra allemaal gehuisvest zijn in de schedel van het paard, en als de schedel is samengedrukt, kan dat leiden tot onnodige druk en een gebrek aan bloedtoevoer naar deze gebieden die de stofwisseling, hormonen, gedachten, emoties en meer reguleren.

Sommige schedelbotten houden ook de ogen op hun plaats, en als deze botten gekneusd of verschoven zijn, kan dit van invloed zijn op het zicht van je paard, wat kan leiden tot schrikreacties, of het belemmeren van de juiste circulatie wat kan resulteren in uveïtis.

En wanneer een paard craniale compressie ervaart, beïnvloedt dit vaak één kant aanzienlijk meer dan de andere, meestal de kant waar ze het hardst aan trokken toen ze vastgebonden waren. Deze compressie stroomt vanaf de schoft, door de botten rond de ogen, naar de TMJ (kaakgewricht) en de kaaklijn. Deze misalignering kan ervoor zorgen dat je paard zwaarder is of weerstand biedt aan één teugel. Het kan ook moeilijk voor ze zijn om zijwaarts te kauwen zoals ze zouden moeten, en in plaats daarvan kauwen ze op en neer, wat haken en golven in de tanden veroorzaakt en vaak kostbaar tandartsenwerk als tijdelijke oplossing vereist. Het betekent ook dat ze hun voedsel niet goed verwerken en daardoor hun voeding niet goed opnemen en zelfs spijsverteringsproblemen kunnen veroorzaken.

Omdat het zeer specifieke technieken vereist met een delicate aanraking, wordt Niveau 3 alleen persoonlijk onderwezen en is het niet beschikbaar als thuisstudiecursus.

Wat je zult leren

 • Tekenen dat je paard mogelijk last heeft van craniale compressie
 • Hoe je het hoofd van je paard kunt beoordelen en probleemgebieden kunt identificeren
 • Technieken voor craniale decompressie ter ondersteuning van eerdere hoofdletsels
 • Praktijken en kennis om toekomstige hoofdletsels te voorkomen
 • Protocollen voor het ondersteunen van een betere voeding
 • Technieken in energetische en emotionele heling

Wat je zult ontvangen

 • 2 dagen van deskundige praktijktraining
 • Een certificaat van voltooiing
 • Een dieper inzicht in paardenverzorging en paardrijden
 • Een sterker partnerschap met je paard
 • Technieken die je zult gebruiken in je dagelijkse verzorgingsroutine
 • Oplossingen voor langdurige, voorheen ‘onoplosbare’ problemen
 • Een gevoel van persoonlijke kracht (JIJ kunt dit!)
 • De kans om in contact te komen met andere paardenliefhebbers
 • De mogelijkheid om geld te besparen op toekomstige dierenartsrekeningen
 • Een gelukkiger, gezonder, beter presterend paard

Plus

 • Level 3 Cranial Decompression Werkboek

Aankomende Evenementen

Want to get emails about hands-on horse bodywork clinics in your area? Sign up for our mailing list!

First Name(Required)
Location(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

🇳🇱 Niveau 1: Equine Musculoskeletal Unwinding in Nederland, 4 - 6 oktober 2024

🇳🇱 Niveau 1: Equine Musculoskeletal Unwinding in Nederland, nader te bepalen in 2024

Meet the Instructor

Lisette van Dijk, IICT Approved
Natuurlijke wending

natuurlijkewending@gmail.com
+31650487657

De praktijkdagen worden gegeven door certified instructor Lisette van Dijk van Natuurlijke wending. Zij is natuurgeneeskundig therapeut voor paarden en honden, centered riding instructrice, paardentrainer en bodywork therapeut & instructrice. Ze heeft de clinics van April Love driemaal gevolgd, geassisteerd tijdens clinics en samen met April Love paarden behandeld in Europa. Ze is instructrice van level 1 (equine musculoskeletal unwinding) en level 2 (Advanced Applied Kinesiology and Cranial Sacral Unwinding). Ze is therapeut van alle 3 de levels.

Het lesmateriaal wordt door April Love verschaft. Ook de 5 case studies na de cursus worden door April Love behandeld. April Love komt uit de Verenigde Staten en reist al vele jaren de hele wereld af om paarden te helpen. Ze kwam als trainer veel paarden met ongemakken tegen en deze werden als ´probleempaarden´ bestempeld. Door de onderliggende problemen van deze paarden te verhelpen, bleken de paarden graag samen te werken en was het paard weer een ´happy athlete´. April heeft in de jaren als trainer veel cursussen gevolgd om de paarden te helpen en heeft hierna een eigen methode ontwikkeld met technieken die het beste werken. De resultaten zijn prachtig en al vele paarden zijn ermee geholpen. April zelf heeft moeiteloos geweldige resultaten in de endurance wedstrijden gehaald met haar paard Tiki na het toepassen van de kennis en vaardigheden die je leert in de clinics. Ze woont nu op Hawaii en heeft daar een peace en serenity retreat. Ze geeft nog regelmatig clinics in de VS.

Wil je instructeur worden? Klik hier voor meer informatie!
Q

Become a Holistic Horseworks Instructor

Equine therapy and bodywork is een groeiende industrie! Door je in te schrijven voor deze cursus, krijg je niet alleen de tools die je nodig hebt om je eigen paard te helpen, maar ook andere mensen en hun paarden. Kun je je een bevredigende carrière voorstellen waarin je holistische paardenverzorging onderwijst? Of ben je misschien al een beoefenaar die zijn vaardigheden wil uitbreiden?

Word een gecertificeerde instructeur bij Holistic Horseworks! Maak van dit evenement de eerste stap op een professionele verrijkingsreis. Ontvang de beste kennis en hulpmiddelen die Holistic Horseworks te bieden heeft, samen met persoonlijke begeleiding van oprichter April Love. Instructeurs hebben niet alleen toegang tot een uitgebreide schatkamer aan kennis, maar ook speciale deals over verzekeringen, een wereldwijde fanbase en marketingresources om je onderweg te helpen.

Om een gecertificeerde instructeur van Holistic Horseworks te worden, moeten beoefenaars onze Niveau 1, 2 en 3 cursussen in totaal drie keer voltooien, samen met een aanvullende 250 uur aan praktijktraining.

Wil je meer weten? Stuur een e-mail naar april@holistichorseworks.com om te beginnen!

Holistic Horseworks is IICT goedgekeurd

Equine Musculoskeletal Unwinding is een goedgekeurde modaliteit bij IICT, het Internationaal Instituut voor Complementaire Therapeuten. Dit betekent dat het Holistic Horseworks programma, samengesteld door April Love, erkend wordt als een modaliteit op zichzelf.

Deze registratie geeft de modaliteit een extra laag van geloofwaardigheid en opent nieuwe deuren voor onze studenten, beoefenaars en instructeurs. Binnenkort hopen we ook bijscholingspunten aan te kunnen bieden.

Voor toekomstige studenten die hier een beroep van willen maken, kun je je nu aansluiten bij IICT en goedkopere verzekering krijgen terwijl je bij ons wordt opgeleid tot beoefenaar!

Wat Studenten Zeggen

“I enrolled in April’s Level 1 ‘Equine Musculoskeletal Unwinding’ Home Study this fall and have never been happier with the quality of education. The amount of information and guidance that is included in the handbook and the video is incredible. I feel like I have finally stumbled upon the wisdom and empowerment I have always been looking for as a horse owner and equestrian. I am even more grateful that April has put together this education so that it be accessed at home.”
Natalie

“I currently work as an equine vet tech. I took April’s level one class, unwinding the horse for a couple of reasons. One I had a horse that was physically sore all over and we could not diagnose the exact problem. He hurt in the ribs. His hocks were sore, he was very tight in the hamstrings and when I rode him he would not collect and pushed on the bit. Two I kept seeing the same horses coming into the clinic with physical problems but with no true diagnosis. I look at horses differently now and am able to evaluate them differently than I had before thanks to April. I am looking forward to finishing my next 2 levels.”
Terri S.

“I’m very impressed with the workbook, it is organized, detailed, thoughtful, and full of information you wouldnt find anywhere else… and of course easy to understand. The best part is April’s response to your questions is very very quick, usually within an hour and definitively the same day. This woman really cares about her students… I feel she’s healing me as well as my horses.”
Donna

Schrijf je nu in en je zou een van onze volgende tevreden studenten kunnen zijn! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Aankomende Evenementen

Want to get emails about hands-on horse bodywork clinics in your area? Sign up for our mailing list!

First Name(Required)
Location(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

🇳🇱 Niveau 1: Equine Musculoskeletal Unwinding in Nederland, 4 - 6 oktober 2024

🇳🇱 Niveau 1: Equine Musculoskeletal Unwinding in Nederland, nader te bepalen in 2024

Get a Free Copy of the Horse 101 Ebook